Opdracht

N.a.v. het college het belang van erkenning denk je na over de volgende vraag: Op welke gebieden heeft jouw groepering absoluut erkenning nodig (m.a.w. wat moet er erkend worden) en door wie moet dat erkend worden? Waar bestaat de erkenning dan uit?

Uitwerking

Op welke gebieden heeft jouw groepering absoluut erkenning nodig (m.a.w. wat moet er erkend worden) en door wie moet dat erkend worden? Waar bestaat de erkenning dan uit?

Wij zijn van mening dat de dak- en thuislozen erkenning nodig hebben. Dit omdat zij anders het middelpunt van pesten en vooroordelen worden. Wanneer dit gebeurt wordt voor hun de drempel te hoog om hulp te zoeken. Als zij wel erkenning krijgen zouden ze veel eerder hulp krijgen van bepaalde mensen zodat ze nog een leven kunnen hebben zonder vooroordelen. Daarbij hebben ze erkenning nodig zodat er aandacht op hen gevestigd wordt maar dan op een positieve manier. Er moet erkent worden dat er in zo’n welvarend land als Nederland toch niet alles goed geregeld is en dat er verandering moet komen m.b.t. dak- en thuisloos worden. Als zij erkenning krijgen voor wat zij doen en meemaken kunnen er veel mensen geholpen en gered worden.
Daarbij is het zo als de dak- en thuislozen geen erkenning krijgen kan er onderdrukking ontstaan. Wanneer iemand onderdrukt wordt kan dit leiden tot een isolement waardoor deze personen in een nog dieper put komen dan waar ze al in zaten. Om dit allemaal te verkomen hebben ze hulp nodig en positieve aandacht dat leidt tot verandering.